Informatie Griekenland

Als u op vakantie gaat naar Griekenland zijn hier een paar handige tips om rekening mee te houden. Een vakantie naar Griekenland vraagt niet veel voorbereiding, maar toch zijn er wel een paar zaken waar je rekening mee dient te houden. Bij deze de tips.

 • Reisdocumenten: Als EU-burger heb je geen visum nodig om naar Griekenland te reizen. Je hebt alleen een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Zorg ervoor dat je reisdocumenten minstens nog drie maanden geldig zijn na je geplande vertrekdatum.
 • Geldzaken: De officiële valuta in Griekenland is de Euro (EUR). Creditcards worden algemeen geaccepteerd, maar zorg altijd voor contant geld, vooral in kleinere steden en dorpen.
 • Beste Reistijd: De beste tijd om Griekenland te bezoeken is tijdens de lente (april-juni) en de herfst (september-oktober) wanneer het weer mild is en er minder drukte is dan in het hoogseizoen. Wilt u echter de koude winter in Nederland ontvluchten en toch naar een milder klimaat dan zijn diverse plekken in Griekenland een zekere aanrader om te overwinteren.
 • Gezondheid en Veiligheid: Zorg ervoor dat je reisverzekering dekt voor medische kosten in het buitenland. Het drinkwater is over het algemeen veilig, maar het kan handig zijn om flessenwater te kopen in afgelegen gebieden. Houd rekening met de zon en gebruik zonnebrandcrème om verbranding te voorkomen.
 • Accommodatie: Griekenland biedt een scala aan accommodaties, van luxe hotels tot budgetvriendelijke pensions en vakantiewoningen. Het is raadzaam om je accommodatie ruim van tevoren te boeken tijdens het hoogseizoen.
 • Vervoer: Het openbaar vervoer in Griekenland is goed ontwikkeld, met bussen, treinen en veerboten die de meeste toeristische bestemmingen verbinden. Als je van plan bent om de Griekse eilanden te verkennen, kun je veerboten nemen vanaf de belangrijkste havens zoals Piraeus, Athene.
 • Taal: De officiële taal is Grieks, maar in toeristische gebieden spreken velen Engels, Duits en andere talen.
 • Cultuur en Gewoonten: Respecteer de lokale cultuur en tradities. Bedek je schouders en knieën wanneer je religieuze plaatsen bezoekt.
 • In restaurants is het gebruikelijk om een fooi van 5-10% achter te laten als servicekosten niet zijn inbegrepen.
 • Elektriciteit: Griekenland gebruikt dezelfde elektrische stopcontacten als de meeste andere Europese landen, met een spanning van 230V en frequentie van 50Hz. Je hebt mogelijk een adapter nodig.
 • Noodnummers: het algemene noodnummer in Griekenland is 112 voor politie, brandweer en medische noodgevallen.

Zo, met deze praktische informatie ben je goed voorbereid op een geweldige vakantie in Griekenland. Geniet van de prachtige cultuur, het heerlijke eten en de adembenemende landschappen die dit land te bieden heeft. Een vakantie in Griekenland is een onvergetelijke ervaring!

Reisbureau Griekenland
Logo